Jdi na obsah Jdi na menu
 

Články z akcí

20.-21.7.2013

Víkendové setkání Agility DDM Hranice

     I když se už s žádným s našich pesanů agility nevěnujeme, tuhle akci jsme se nemohli nechat ujít. Jako vždy jsme dojeli s kupou věcí a ještě pozdě, takže jsme se rychle zapojili do první víkendové hry - přivolání psů přes "minové pole" kdy na ploše byli rozmístěné různé hračky, srnčí kůže, nafukovací balonky, párky...Všichni tři to zvládli bez problémů a plynule se přešlo na další hru s různými úkoly na čas. Pepa se tak např. najedl piškotů, já se poválela po zemi, protože jsem musela dělat sudy místo Angie a podobně. Potom přišla na řadu soutěž v tahání břemene, které se Angelka neúčastnila. Za to Codynka se do toho pustila se vší parádou a odnesla si tak 1. místo! Pejsci pak dostali pauzu a dvounožci se pustili do grilování. Mezitím jsem ještě stihla udělat přednášku a ukázku dogdancingu a snad i nalákat pár zájemců na zkoušky. Na závěr dne se běželo noční agility, kterého se pro změnu účastnila jen Angie. Jelikož panička není v kondici, tak běžel páneček a byli spolu užasní - viz video níže =) 

 

     Na druhý den se běželo klasické agility, takže naši pejsci ještě odpočívali. Potom jsme trochu potrápili hlavičku Codynce, když jsme se rozhodli, že jí konečně pomůžeme překonat strach z kladiny. Pomohl nám k tomu i Bastíček, který šel první a ona ho následovala. Byla moc šikovná, takže po pár pokusech krásně kladinu přecházela a udělala nám tak obrovskou radost! Poslední hrou byla "Lovec balónků", která Bastíčka moc nezaujala, takže musel práskat Pepa. Za to Codynku o něco více a Angie nezklamala a práskala jako divá. Codynka si tak odnesla 4. místo a Angie rovnou 2. místo. Potom následovala druhá přednáška - tentokrát od Pepi na téma poslušnost a následně i ukázka s Codynkou, Angelkou a kamarádky s australským honákem Exíkem. Nakonec si pár zájemců zakousalo pro radost při krátkých obranách, které Pepa figuroval, znovu jsme si napráskali žaludky a odjíždělo se z parádního víkendu domů =) 

img_7297.jpg

 

snmek1769.jpg

 

snmek2124.jpg

 

snmek1968.jpg

 

snmek2085.jpg

 

ceny.jpg

 

3.-7.7.2013

Obedience tábor s Lucií Gabrielovou

     Na tento tábor vyrazila Angelka s paničkou. Těšila jsem se na něj několik měsíců, plna očekávání nových informací a zvědavá jak se s tím popasujeme. Hned první den jsem věděla, že nebudu litovat, že jsme jely. Po organizačních věcech jsme se hned pustili do cvičení v naší malé, ale velmi příjemné skupince. Jako provní jsem se chtěla věnovat našemu největšímu problému - přiřazení k noze. Samozřejmě jsem ale velice rychle zjistila, že problém je opět ve mě a Angie ho zvládá moc hezky. Panička je zkrátka brzda. A ke všemu ještě velice kreativní ve vymýšlení chyb, což jsem následně poznala při tréninku aportu. Moc lidí, co by si přeměnili klikr slovo na povel, používali ho oběma způsoby a ani si toho nevšimli, se asi nenajde :-) Následovalo trénování pozornosti, překážka a každodenní dlouhodobé odložení s rušivými vlivy. 
     Ani další dny jsme se samozřejmě nenudily, počasí nám přálo a my postupně projížděly obedience cviky. Netřeba psát, že se všemi se Angie popasovala lépe než já a prakticky neustále mě příjemně překvapovala. Probírání všemožných témat ve volném čase, opalování, spousta jídla a bezstarostný odpočinek ve skvělé společnosti byl další velice příjemný bonus =) Poslední den pro nás Lucinka připravila netradiční závod složený z přivolání přes rušivky, chůzi u nohy, polohy a skok přes překážku mezi rušivkami a aport z kennelky. Všichni to samozřejmě krásně zvládli. Níže můžete kouknout na video, která nám Lucka krásně sestříhala. 
     Popisovat do detailu veškeré cvičení bych snad ani nezvládla, každopádně jsem se během poměrně krátné doby dozvěděla opravdu hodně věcí, tipů a hlavně si uvědomila co je opravdu důležité a že jsem se nemýlila v tom, že Angie na tohle všechno opravdu má. Všem moc děkuji za tuto akci a těšíme se na příště!

 

    

 10.3.2013

Jarní obediencové hrátky

     Vlastně náhodou jsem narazila na tuto akci, na které mě okamžitě zaujala kategorie "Přípravka", která byla složena z 5ti upravených cviků vycházejících z OB-Z. Vzdálenost už mě tak nenadchla, ale nakonec jsme se rozhodli, že to riskneme. V neděli ráno jsme se tedy vydali na tříhodinovou cestu - lépe řečeno, díky GPS, čtyřhodinovou  Kosa jak z nosa, všude bahno, ale prostředí pěkné. Vzali jsme Bastiena a Angie na trénink, Codynka musela mezitím počkat. Bastíček už při tréninku byl moc šikovný, neřešil prostředí a plně se na pánečka soustředil. Angie byla pravý opak - ihned nezapomněla očuchat všechny kužely, občas si vzpomněla, že jsem tam taky. No dobrá vyhlídka, pár minut před závodem 

     Bastík přišel na řadu jako třetí, opět s krásným soustředěním. Za první cvik dostali 9b. O bodík přišli, protože si páneček nevědomky mírně zkrátil trasu. Stejný počet bodů dostali i za přivolání - mohlo být malinko rychlejší a při předsednutí byl Bastík nakřivo. Taktéž 9b. získali za držení aportu, který Bastík trošku vyplivl. Dalších 9b. měli za ovladatelnost na dálku kvůli pomalejším gestům páníčka a v posledním cviku - vyslání do čtverce měli 9,5b. - mohlo být malinko rychlejší. Tyto krásné body vynesli Bastíčkovi celkové 3.místo a velkou chválu od paní rozhodčí, která se už prý těší na další závody 

 

                                      

 

     Angie šla na řadu hned po Bastíkovi. Sama jsem byla zvědavá, jak mě bude (ne)vnímat, ale kupodivu jsem nervozní nebyla. A Angie mě mile překvapila. Pozornost byla sice trochu slabší než obvykle, ale neutekla a držela se v mé blízkosti. Za chůzi u nohy jsme získaly 9b. kvůli menší srážce při vycházení. Za přivolání 10b. Držení aportu se nám nepovedlo a byla z toho nula. Angie mimo bodování dostala druhý pokus, který samozřejmě vypadal podstatně lépe. Ovladatelnost na dálku nám vynesla 8,5b., protože si Angie neodpustila přizvedlé lokty při lehu a vyslání do čtverce 10b. I Angie paní rozhodčí moc chválila, ale bohužel nula z aportu ji odsunula na předposlední 10.místo. 

 

                                   

 

     Pak už jen zbývalo počkat si na vyhlášení, během čekání vypustit nadbytečnou energii z Codynky, která i v tak rušném prostředí cvičila hezky, opožděně se nasnídat a po 12. hodině se vydat na cestu zpět. Tentokrát podle vlastní intuice, takže konečně opravdu tříhodinovou.